254 poze   19566 vizite

Cainii

EDUCATIA
Reguli de bază importante pentru

educareDaţi dovadă de consecvenţăÎn special câinii tineri nu cunosc limitele – i-a învăţat cineva? Din acest motiv, atunci când patrupedul testează şi depăşeşte limitele, nu cedaţi şi daţi dovadă de consecvenţă!

Stabiliţi cine este liderul haiteiLa fel ca în natură, există un lider de haită – poziţie ocupată în acest caz de dumneavoastră. Câinele dumneavoastră trebuie să înveţe şi să accepte şi acest lucru.

Comenzi uşor de reţinutScurte, la obiect şi uşor de reţinut – aşa ar trebui să fie comenzile ideale pentru câinele dumneavoastră. Orientaţi-vă de exemplu în funcţie de comenzile clasice, de exemplu „Şezi“, „Culcat“, „Vino“ sau „Lasă“.

Planificaţi pauzele în procesul de învăţareLa fel ca în cazul nostru, al oamenilor, capacitatea de asimilare şi concentrare este limitată şi în cazul câinelui, care se poate concentra pentru un interval de aproximativ 15 minute. Din acest motiv, ţineţi cont de aceste aspecte la instruirea câinelui dumneavoastră.

Plăcerea învăţăriiFoarte important: trainingul trebuie să fie atractiv pentru câinele dumneavoastră – în acest caz, deprinde mai uşor. Din acest motiv, finalizaţi exerciţiile în toate cazurile cu o gustare delicioasă, care va reprezenta cu siguranţă un motiv de bucurie pentru fiecare patruped şi va creşte motivaţia.

Deprinderea puilor să renunţe să îşi facă nevoile în casă
Alarmă de pipi! Imediat ce puiul de câine devine extrem de neliniştit şi/sau începe să se rotească în jurul propriei cozi, trebuie să sune clopoţelul de alarmă pentru dumneavoastră – pentru că micuţul are nevoie de o pauză de pipi. În acest scop, ieşiţi repede cu el afară şi arătaţi-i locul în care îşi poate face treaba mică sau pe cea mare. O recompensă delicioasă ulterioară reprezintă alegerea perfectă pentru că micuţul va fi astfel motivat să înveţe foarte repede să îşi fac nevoile afară.

Deprinderea cu zgarda şi lesa
Înainte de a ieşi pentru prima dată afară, obişnuiţi-vă câinele să poarte zgarda şi lesa în casă. Fixaţi zgarda sau hamul cu mare atenţie şi fără a strânge prea tare şi oferiţi-i câinelui posibilitatea de le purta pentru scurt timp sub supravegherea dumneavoastră. La prima utilizare, lăsaţi lesa foarte largă şi nu trageţi de ea brusc. Prima plimbare nu trebuie să dureze mult, fiind destinat iniţial deprinderii cu zgarda şi lesa.



ALIMENTATIA

Predecesorii ca modele
Nu numai carne: nici strămoşul câinelui, lupul, nu este un carnivor pur. Alături de animalele cu conţinut bogat de proteine pe care le vânează, lupii se hrănesc instinctiv şi cu diferite fructe de pădure, ierburi, fructe, etc.!
Graţie acestei alimentaţii variate este prevenită eficient apariţia de semne de deficienţă.

Alimentaţie echilibratăAmestecul este esenţial!
Fiecare câine are un necesar energetic diferit. Acesta depinde de talie, vârstă, greutate, condiţiile de viaţă, intensitatea mişcării, precum şi de metabolismul câinelui respectiv. Puii (până la vârsta de 6 luni), dar şi adulţii din rasele de talie mai mare au un necesar foarte ridicat de proteine.

Dacă-i oferiţi câinelui dumneavoastră o combinaţie variată, nu foarte substanţială de hrană principală, articole de mestecat, gustări şi suplimente alimentare, îi puteţi acoperi necesarul de substanţe nutritive, asigurându-i o alimentaţie echilibrată.

Tipurile de hranăHrană principală
Luaţi o muşcătură: Hrana principală pentru câinele dumneavoastră acoperă necesarul de bază al acestuia. Puteţi opta hrana uscată şi umedă. Se recomandă un mix echilibrat dintre cele două tipuri.

Gustări
Delicios şi sănătos între mese: recompensaţi-l pe prietenul dumneavoastră din când în când cu gustări sănătoase! Acestea sunt de mare ajutor în special în etapa de educare sau de training.

Articole de mestecat
O dentiţie sănătoasă: pe lângă aspectul important reprezentat de îngrijirea danturii, articolele de mestecat (de regulă piele de bivol) îi oferă câinelui dumneavoastră o alternativă binevenită şi o preocupare.

Suplimente alimentare
Necesar special: oferirea de suplimente alimentare este destinată în primul rând fortificării şi dezvoltării, motiv pentru care poate prezenta necesitate în special în situaţia în care câinele dumneavoastră este de exemplu în creştere sau dacă este foarte activ, bolnav sau slăbit.

Recomandări practice pentru hrănire
Hrăniţi puii de 3 ori pe zi, câinii adulţi de 2 ori, la ore fixe pentru a-i oferi câinelui dumneavoastră posibilitatea de a se obişnui cu orarul.
Hrana trebuie să fie la temperatura camerei, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie scoasă direct din frigider sau dintr-un loc similar.
Lăsaţi câinele să se bucure în linişte de masă şi nu îl deranjaţi în timp ce mănâncă.
Spălaţi temeinic castroanele după masă, hrana alterată trebuie eliminată imediat.
Menţineţi consecvent alimentaţia oferită şi nu schimbaţi permanent hrana. În caz contrar veţi avea în scurt timp alături de dumneavoastră un mâncău cu multe kilograme în plus.
Castronul de apă al câinelui dumneavoastră trebuie să fie umplut permanent cu apă curată.


CRESTEREA

Îngrijirea blăniiDacă aveţi un câine cu păr scurt, trebuie să îi periaţi de regulă blana săptămânal cu o perie pentru câini. Câinilor cu păr lung trebuie să le acordaţi mai mult timp şi să le periaţi zilnic blana pentru descâlcirea acesteia şi pentru a evita împâslirea.

Uneori poate fi utilă o baie sau un duş dacă patrupedul dumneavoastră a săpat gropi şi s-a murdărit când a fost la joacă. Utilizaţi în acest scop un şampon special pentru câini.

Important: Vara este necesară verificarea mai frecventă a blănii câinelui dumneavoastră cu privire la căpuşe! Dacă este cazul, îndepărtaţi aceste insecte scârboase cu un cleşte pentru căpuşe.

Examinarea lăbuţelor şi a ghearelorControlaţi periodic lăbuţele şi ghearele câinelui dumneavoastră.

Tăiaţi ghearele
Dacă patrupedul nu se deplasează frecvent de exemplu pe suprafeţe dure, ghearele pot creşte prea mult, motiv pentru care se recomandă tăierea acestora de către veterinar.

Examinaţi perniţele
În mod suplimentar trebuie să aveţi în vedere că, în timpul plimbărilor de iarnă, zăpada şi sarea destinată combaterii poleiului pot ataca perniţele sensibile ale câinelui dumneavoastră. Din acest motiv, examinaţi periodic pe parcursul anotimpului rece perniţele după plimbarea în aer liber, eventual cu clătirea atentă a acestora.

Curăţarea urechilorŞi îngrijirea urechilor câinelui dumneavoastră prezintă o importanţă deosebită, în special la rasele cu urechi lungi! Curăţaţi urechile cu atenţie o dată pe săptămână cu o cârpă uscată.

Îngrijirea danturiiGingia sănătoasă la câine este roz pal câine, zonele înroşite pot constitui semne de inflamaţii. Pentru asigurarea danturii şi a gingiilor sănătoase, soluţia ideală este reprezentată de oasele de mestecat. Din acest motiv, oferiţi-i periodic câinelui dumneavoastră această delicatesă pentru a-şi menţine sănătatea dentară. Şi spălatul pe dinţi reprezintă o măsură care se recomandă pentru câine.

NECESITATII


Culcuş
Indiferent dacă este vorba de utilizarea la interior sau exterior: cuşti stabile, coşuri comode sau pături moi pentru câini sunt disponibile în toate dimensiunile. Amenajaţi culcuşul câinelui într-un loc liniştit.


Castroane pentru hrană şi apă
Când aduceţi câinele acasă trebuie să fie amplasate deja castroanele pentru apă şi pentru hrană. Castroanele pentru hrană şi apă din oţel inoxidabil sunt foarte rezistente şi nu se răstoarnă aşa uşor.


Hrană şi alte articole
Este evident – nici hrana corespunzătoare nu trebuie să lipsească pentru protejatul dumneavoastră! În funcţie de rasă şi de vârstă, acesta are nevoie de o alimentaţie specială. Şi articolele de ros pentru asigurarea unei danturi sănătoase, precum şi gustările ca recompensă trebuie să fie disponibile în dotare.


Jucării
Party on: în special puii au o dorinţă enormă de joacă, dar şi câinii mai în vârstă au nevoie de ocupaţie. Aduceţi-i prietenului dumneavoastră iubit şi mici jucării, de exemplu o minge în formă de arici.


Zgardă, lesă şi alte articole similare
Elementele obligatorii pentru orice câine. O zgardă elegantă şi o lesă funcţională. Varietatea articolelor din domeniu nu cunoaşte limite! Trebuie să aveţi eventual în vedere şi achiziţionarea unui ham sau a unei botniţe.


Articole de îngrijire
În funcţie de părul patrupedului dumneavoastră, trebuie să aveţi la dispoziţie un pieptene, o perie şi/sau o maşină de tuns corespunzătoare. Nu uitaţi nici de articolele de îngrijire pentru ochi, urechi, precum şi şampon, soluţii dezinfectante şi alte elemente similare.

INTREBARI SI RASPUNSURI

Care este cantitatea corectă de hrană pentru câinele meu?

Informaţii cu privire la cantitatea corectă de hrană sunt oferite de regulă pe ambalajul hranei pentru câini. În mod suplimentar, trebuie avut în vedere cu caracter general că raţia ideală de hrană pentru câinelui dumneavoastră este influenţată în principal de greutatea de moment şi ideală a animalului. În măsura în care animalul dumneavoastră este supraponderal, trebuie să reduceţi cantitatea de hrană şi/sau să oferiţi o alimentaţie cu un conţinut mai redus de grăsimi. Câinii activi şi supli pot fi hrăniţi fără probleme cu o cantitate ceva mai mare decât cea menţionată.

Cu ce hrănesc un pui de câine şi cât timp?

Puii vor fi hrăniţi cu alimentaţie adaptată special cerinţelor acestora. Aceasta acoperă necesarul deosebit de ridicat de proteine al exemplarului tânăr.
Puteţi administra raselor de talie mică începând cu vârsta de 9 până la 12 luni direct „hrană adevărată pentru adulţi“. În cazul raselor de talie mare trebuie să treceţi la vârsta de 6 luni la hrană pentru câini tineri, iar la vârsta de aproximativ 15 până la 18 luni puteţi opta de asemenea pentru „hrană pentru adulţi“.

Ce trebuie să am în vedere la hrănirea câinilor mai în vârstă?

Este adevărat că rasele de talie mai mare îmbătrânesc mai repede decât cele mici, dar este necesară o hrană adaptată în funcţie de vârstă în cazul tuturor câinilor. Astfel, hrana trebuie să fie de calitate deosebită, uşor digerabilă şi să prezinte un conţinut ridicat de fibre.

Când apelez la hrana dietetică?

Există câini cu particularităţi, respectiv afecţiuni metabolice, insuficienţă renală sau hepatice. Aceste afecţiuni implică din păcate frecvent o speranţă de viaţă foarte scăzută. Din acest motiv trebuie să-i oferiţi câinelui dumneavoastră, dacă este cazul, o hrană adaptată acestor cerinţe. În mod suplimentar, în cazul în care câinele dumneavoastră este mai în vârstă, trebuie să îl supuneţi unor examene medicale veterinare periodice.

Cum înlocuiesc hrana câinelui meu?

Înlocuirea alimentaţiei câinelui trebuie efectuată pe parcursul unui interval de 3 până la 4 zile. În cazul exemplarelor tinere, în vârstă, cu sensibilitate digestivă sau bolnave, această trecere trebuie realizată pe parcursul unui interval mai lung, care va dura între 7 şi 14 zile! Astfel, organismul câinelui dumneavoastră se poate adapta mai bine.

În perioada de înlocuire a alimentaţiei, adăugaţi pas cu pas la fiecare masă o cantitate tot mai mare din noua hrană pentru câini.
castroane
castroane
jucarii
jucarii
lese
lese
lese bune
lese bune
pat
pat
zgarda
zgarda

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.